לא רק מייגן והארי: עונת החתונות בפתח – איך יודעים כמה כסף צריך להביא לאירוע?

734 צפיות

חתונת השנה המלכותית עומדת להתקיים השבוע, אבל גם אצלנו בישראל, הקיץ עוד לא התחיל – ורובנו כבר עמוסים בהזמנות משמחות, והולכים לבלות את העונה בריקוד מחתונה אחת לשנייה ומכתיבת צ'ק אחד לעוד אחד • הנה הפתרון לאחת הדילמות המרכזיות בנושא: כמה כסף להכניס למעטפה?

 


בסוף השבוע הקרוב, תתקיים החתונה המלכותית של מייגן מרקל והנסיך הארי, לה כולם מצפים מסביב לעולם. לנו הסיפור הזה הזכיר בעיקר, שגם אצלנו עונת החתונות מתקרבת בצעדי ענק, וכרגיל היא הולכת להיות ארוכה מאוד. אם גם אתם מפוצצים בהזמנות והולכים לבלות את הקיץ הקרוב מרקדים מחתונה אחת לשנייה ומכתיבת צ'ק אחד לשני, בטח נתקלתם באחת הדילמות המרכזיות הנוגעות לחתונה (מיד אחרי מה ללבוש): כמה כסף להכניס למעטפה.


#princeharry #meghanmarkle

A post shared by Meghan Markle (@meghanmarkle__) on


בין אם אנחנו אוהבים את זה או לא, כמוזמנים לחתונה נפלה בחלקינו הזכות או החובה "לממן" את האירוע, ולכן בעת כתיבת הצ'ק אנחנו צריכים לקחת בחשבון פקטורים שונים המשפיעים על מחיר החתונה, כמו מקום האירוע והתקופה. זאת לצד מחשבות כמו קרבה שלנו לבני הזוג ומצבנו הכלכלי. אז איך לוקחים את כל הפקטורים האלו ויודעים כמה כסף לשים? הכנו עבורכם מדריך פשוט שישים סוף לשאלה:

איך תדעו כמה כסף להביא לחתונה?

  • כמו אח: כמה נותנים לחבר קרוב?

אם חבר טוב מתחתן, זו ממש סיבה למסיבה ואתם צריכים להשקיע סכום יפה. אם אתם חלק מחבורה של חברים טובים, אולי כדאי לסכם ביניכם כמה לשים. אם לא, רצוי שהסכום המינימלי יהיה 800 ש"ח, והסכום המקסימלי יהיה בסביבות ה-1000, כתלות במקום האירוע ובמצבכם הכלכלי.

  • שלום שלום וזה: כמה נותנים לחבר רחוק?

המקרה שונה בתכלית אם מדובר בחבר רחוק יותר, אחד כזה שאתם לא נמצאים איתו בקשר יומיומי. במקרה כזה, המינימום יכול להתחיל ב-350 ש"ח, ולהגיע עד 700 ש"ח.

  • מפינת הקפה המשרדית לרחבת הריקודים: כמה נותנים לקולגה?

קשה לדעת כמה לתת לקולגה. בניגוד לחבר רחוק, את הקולגה אתם הולכים לראות יום יום במשרד, ולכן עדיף שהיחסים ביניכם יישארו טובים. אם הקולגה הוא חבר טוב, השקיעו כמובן קצת יותר; אם זה אדם שיושב אתכם במשרד ואתם ביחסים של שלום-שלום, 300-400 ש"ח עשויים להספיק.

  • אחים בדם: כמה נותנים לבן משפחה קרובה?

משפחה קרובה זה עניין קצת טריקי. אם אח/אחות מתחתנים, יכול להיות איזשהו הסכם במשפחה בו הוחלט שאחים לא מביאים כסף. יש אחים שמחליטים לפנק עם יום כיף, מתנה שווה או המחאה צנועה. במקרים אחרים, אם הוחלט על המחאה, כדאי להביא סכום יפה התלוי במצבם הכלכלי, שיכול לנוע בין 700 ש"ח ועד 4,000 ש"ח.

  • קרוב רחוק: כמה נותנים לבני המשפחה המורחבת?

בכל הנוגע למשפחה מורחבת העניין מזכיר קצת חברים קרובים ורחוקים. לכולנו יש בני דודים קרובים שלפעמים הם גם חברים טובים, ובני דודים שהפעם האחרונה שראינו אותם הייתה בבר מצווה שלנו. לכן, הסכום משתנה בהתאם, ויכול להתחיל ב-400 ש"ח ולהסתיים באלף ואף אלפיים ש"ח. אתם יכולים גם להתלבט עם ההורים.



מעבר לסטטוס של החתן/כלה והקשר שלהם אליכם, יש עוד כמה גורמים שמשפיעים על הסכום שתכניסו למעטפה. אלו נושאים כמו איפה הם חוגגים – בבית, באולם אירועים, בגן, בקיבוץ וכו', באיזו תקופה בשנה מתקיים האירוע – קיץ יקר יותר מחורף, באיזה יום בשבוע- חמישי יקר יותר מראשון, האם אתם מגיעים בד או עם בני משפחה נוספים ומה אתם עושים בחיים – שכירים, עצמאיים, סטודנטים, עובדים בהייטק וכו'. לכל אלו יש השפעה ישירה על מחיר החתונה ועל המצב האישי שלכם, ומשם גם על הסכום שאתם צריכים לשים. קחו את הטווח שנתנו פה למעלה, והתאימו אותו בהתאם למאפייני החתונה ולמצב הכלכלי שלכם.

שיהיה במזל טוב – ושנעבור את התקופה הזו בשלום ובלי כיס מרוקן!