לפני שהולכים לבית המרקחת: השפעות הלוואי של משככי כאבים שחייבים להיות מודעים להן

1,043 צפיות

כל החיים התרגלנו שכשאנו חשים בכאב כלשהו, ניגשים מיד למשכך הכאבים המועדף עלינו על מנת להשקיט את הרעש. אבל משכך הכאבים לא מעלים את מקור הכאב, הוא רק דוחה את הכאב לזמן אחר. מהן השפעות הלוואי של משככי כאבים שחובה להיות מודעים אליהן?

משככי כאבים עושים בדיוק מה שמצופה מהם – מעלימים את הכאב ומסבים לנו מפלט מהכאב המציק. אבל הם לא מטפלים במה שבעייתי בגוף, הם רק גורמים לנו לשכוח ממנו לזמן מה. בנוסף לכך, ככל שמתמידים עם משככי כאבים, כך הגוף מתחשל כנגדם ומזמן לזמן הם משפיעים עליו פחות ופחות כיוון שהגוף מפתח בהן תלות וצריך יותר מהם כדי למסך את הכאב.

המחיר האמיתי של משככי הכאבים

וככה, ברגע שמפסיקים לקחת משככי כאבים, נוצרת שרשרת אינסופית של כאב-משככי כאבים-תופעות לוואי. ככל שהכאב חזק יותר, כמו למשל בכאבים כרוניים או עקב פציעות אקוטיות, כך גם משככי הכאבים חזקים יותר ובעלי תופעות לוואי פוטנציאליות מוגברות וקשות בהרבה. חיזוק לכך בא מכיוונה של ארה"ב, בה לאחרונה אף זוהתה המגפה שאחראית למותם של למעלה מ-100 אמריקאים ביום, ובעקבותיה הוכרז על מצב חירום רפואי לאומי. לפי הערכת מומחים כלכליים, עלות המגיפה במונחים של אובדן חיים, אובדן פריון עבודה, הוצאות בריאות וטיפולים, עיסוק משפטי ועוד הגיעה ל–504 מיליארד דולר ב–2017.

אנשים הנוטלים משככי כאבים חזקים במיוחד, המשמשים לרוב נגד כאבים כרוניים, עלולים לסבול מסחרחורות קשות וממושכות, לעתים אפילו למשך יום שלם של תחושת חוסר אוריינטציה וסחרור שמקשים מאד על התפקוד הנורמטיבי. בנוסף לכך, נצפו בעקביות בעיות בעיכול שעלולות להיות משתקות. סיכונים קיימים אך נדירים יותר הם אירוע מוחי או התקף לב.

תופעות לוואי מוכרות וידועות של משככי כאבים כמו נמנום ועייפות בלתי נשלטים הן דבר שבשגרה, ויש להיערך לכך מראש ולדאוג לא להיות בנהיגה לאחר נטילת משככי כאבים. הסיבה לכך היא שמשככי כאבים נרקוטיים משפיעים ישירות על מערכת העצבים המרכזית ועל המוח, משנים את התפיסה ואת תחושת הסובל מכאבים.

הפסקת השימוש במשככי כאבים לאחר תקופה ממושכת, עלולה לגרום להופעות תופעות לוואי נוספות הקשורות לכך. לכן מומלץ מאוד להפסיק את השימוש הממושך באופן הדרגתי, כדי לא להחמיר את תסמיני ההפסקה.

ככה זה עם משככי כאבים. זה פתרון מהיר, קוסמטי ונקודתי בעל השפעות ארוכות טווח שעלולות להיות הרסניות.

כיצד לטפל בכאב – ובמקור הכאב, מבלי ליטול משככי כאבים?

אז מה עושים כשיש כאבים שמפריעים לתפקוד היומיומי בלי לעצור את החיים? משככי כאבים יכולים לסייע בנקודת זמן ספציפית, כמו באמצע יום עבודה כשכאב תוקף ואי אפשר לעצור הכל וללכת לנוח. אך מבלי לטפל במקור הכאב עצמו, אתם תמשיכו לחיות עם התלות הזאת ותמשיכו לכאוב

ויש גם דרך אחרת, נטולת תופעות לוואי ידועות – מכשיר הבי קיור לייזר שהוכח מחקרית כיעיל נגד סוגים שונים של כאב. הבי-קיור לייזר מפחית את הכאב באחוז ניכר ואף מייצר את הקרקע לריפוי הגוף את עצמו באמצעות שחרור אנדורפינים בגוף (בדיוק אלה שמשתחררים עקב פעילות גופנית), והם בתורם מתפקדים כמשככי כאב טבעיים ומשפרי מצב רוח.

מכשיר הבי-קיור מיועד לטיפול בכאבים ובעיות אורתופדיות כרוניות ואקוטיות, ריפוי והאצת החלמה של פצעים ופצעים קשיי ריפוי, כוויות, אקנה, הרפס, זיהומים, צלקות ועוד. זו הסיבה שמרפאות הכאב הגדולות בישראל, בבתי החולים שיבא, רמב"ם והדסה, משתמשות במכשיר כדי לסייע למטופלים. מוצרי בי-קיור לייזר מאושרים לשימוש ע"י האיחוד האירופי CE0197 ומשרד הבריאות הישראלי ועומדים בתקנים המחמירים ביותר בעולם כיום.

בנוסף, הבי-קיור לייזר הוא מכשיר לשימוש ביתי שניתן להשתמש בו בקלות ובנוחות המירבית באמצעות מעמד מתכוונן, בישיבה או בשכיבה במרחב האישי שלכם, למשך דקות ספורות כמה פעמים ביום.

מדוע בי קיור לייזר כה יעיל? הוא המכשיר היחיד שמטפל גם במקור הכאב

כיצד עובד מכשיר הבי קיור? בשלב הראשוני הלייזר הרך מרחיב את את כלי הדם והלימפה ומאפשר ניקוי האזור המודלק והפחת הלחץ על סיבי העצב הגורם במקרים רבים לכאב. ירידת הלחץ מובילה לירידה ברמת הכאב ומאפשרת למערכת הדם והלימפה לרפא את האזור ביעילות.

לצד זאת, המכשיר מעודד שחרור אנדרופינים המפחיתים את עוצמת הכאב ומשפרים באופן הדרגתי את תפקודו היומיומי.

כדי לטפל במקור הפיזי של הבעיה, הבי קיור לייזר מפחית ואף מעלים את ייצור החומרים הדלקתיים והתסמינים שלה – נפיחות, כאב ואדמומיות. פעולה זו מאפשרת לגוף לרפא את עצמו בצורה טבעית ביתר קלות.

רוצים להעלים את הכאב אחת ולתמיד באמצעות מכשיר הבי-קיור? השאירו את פרטיכם ונחזור אליכם עם הטיפול היעיל ביותר כיום >>

    הפתרון הטבעי והפשוט לכאב. עכשיו ב 15% מתנה! השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם

    בכפוף לתקנון

    לקבלת מידע שיווקי בנוגע לכתבה זאת ובהתאם לתקנון האתר ולתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות, השאר פרטיך