מה המשמעות של הצעת החוק החדשה להקשחת התנאים לקבלת אזרחות פורטוגלית?

406 צפיות

חושבים על הוצאת דרכון פורטוגלי? כדאי שתדעו על הצעת החוק הפורטוגלית שהולכת להקשות עליכם בדרך לאזרחות הנכספת.


מאת: מערכת VOOOM



בשנים האחרונות עוד ועוד ישראלים מקבלים אזרחות פורטוגלית. למי שחי בארץ ו/או מעודכן במה שקורה כאן, קשה לפספס את המגמה שהחלה בשנת 2015, אז החליטה ממשלת פורטוגל לתקן את העוול ההיסטורי ולפתוח את שעריה בפני יהודים, צאצאי מגורשי ספרד, שלאחר גירוש ספרד הגיעו לפורטוגל וגורשו גם ממנה. אין ספק כי גם אינטרס כלכלי ברור הניע את גלגלי ההחלטה החשובה וכך, כבר כמה שנים, מי שיכול להוכיח את יהדותו ואת “ספרדיותו”, מקבל אזרחות.

לאחרונה הונחה הצעת חוק על שולחן הפרלמנט הפורטוגלי, שמטרתה להקשיח את תנאי הזכאות לאזרחות פורטוגלית. ההצעה, באם תעבור, תיכנס לתוקף רק בעוד שנה וחצי , כך שיש עוד זמן והתהליך עדיין לא ממש קורה, אבל זו הזדמנות להבין את הפרטים ולהיערך בהתאם.

מה בעצם אומרת הצעת החוק הזו?

כיום, לפי החוק הפורטוגלי, כל יהודי שיכול להוכיח את הקשר המשפחתי לגירוש ספרד ומספרד למדינות אחרות, בהן מדינות צפון אפריקה, טורקיה, ארצות הבלקן, איטליה ומדינות אירופה אחרות, יכול לקבל דרכון פורטוגלי. בתהליך פשוט יחסית, מבלי לצאת מהבית, ניתן לקבל אזרחות פורטוגלית- אירופית.

הצעת החוק המדוברת מטרתה להקשיח את תנאי הזכאות, בין היתר על ידי הוספת דרישה למגורים של שנתיים בפורטוגל טרם קבלת האזרחות.

איפה זה עומד עכשיו?

ההצעה מצויה בשלביה הראשונים, ואם וכאשר תאושר, היא עתידה להיכנס לתוקפה רק ב-1.1.2022.
במרכז הישראלי לאזרחות פורטוגליתיחד עם המשרד המקומי בפורטוגל ועם עורך הדין הפורטוגלי המקומי שלהם, עושים את כל המאמצים כדי למנוע מההחלטה לעבור בפרלמנט הפורטוגלי ולאפשר ליהודים צאצאי יהדות גירוש ספרד לקבל את זכות האבות השמורה להם וליהנות מכל הזכויות המגיעות לאזרחים אירופאיים. יחד עם גורמים מקומיים וארגונים יהודים,  המרכז פועל ליצירת לובי משולב ורב מערכתי להורדת ההצעה מסדר היום הפרלמנטרי בפורטוגל.

מה המשמעות של הצעת החוק עבורכם?

אם אתם כבר מצויים בתהליך, אין לכם מה לדאוג. הצעת החוק אינה רטרואקטיבית ואין לה שום השפעה על כל מי שהחלו בתהליך קבלת האזרחות והגישו בקשה למשרד המשפטים הפורטוגלי.

אם עדיין לא התחלתם בתהליך, גם לכם אין מה לדאוג. עוד יש זמן וגם עדיין לא ידוע אם החוק יעבור, אבל חשוב לדעת שאם החוק יעבור לפני שתקבלו את אישור הקהילה היהודית (שיכול להתקבל עד שלושה חודשים מיום הבקשה), קיים סיכוי שלא תוכלו לממש את זכותכם במתכונת הנוכחית.



לבדיקת זכאות בחינם >>

תזכורת קצרה, איך נראה התהליך ולמה זה טוב?

קודם כל, בודקים האם בכלל מגיעה זכאות – לשם כך, אוספים את כל הניירת הראשונית שמטרתה להוכיח קשר לאחת מארצות המוצא (אם ישיר ואם של ההורים או הדורות הקודמים, בצירוף עץ שורשים משפחתי) ומגישים לקהילה היהודית בפורטוגל. רק לאחר אישורה ניתן להתקדם בהליך ולהגיש בקשה למשרד המשפטים הפורטוגלי.

אם עברת את הקהילה היהודית, אין סיבה שזה לא ייגמר באזרחות.

בשלב הבא של ההגשה למשרד המשפטים, המרכז הישראלי לאזרחות פורטוגלית אוסף ממך את כל מסמכי המקור הנדרשים, מוציא עבורך תעודת יושר, ואת כל החומר, כולל אישור הקהילה היהודית, תרגומים נוטריוניים וחותמות אפוסטיל שישיג עבורך, ומעביר למשרד המקומי שלו בפורטו – ודרכו למשרד המשפטים הפורטוגלי.

התהליך יהפוך אתכם לאזרחי פורטוגל – והאיחוד האירופי – לכל דבר ועניין, עם כל הזכויות וההטבות ובה

  • כניסה לארה”ב (ובסה”כ ל-174 מדינות), בלי צורך בוויזה
  • מעבר חופשי בין מדינות האיחוד האירופי
  • דרכון אירופאי
  • לימודים אקדמיים באירופה – בסבסוד חלקי או מלא
  • עבודה ב-EU ובמקומות נוספים באופן חוקי
  • אפשרות לרכישת נדל"ן באירופה באמצעות אזרחות אירופאית – לרבות הקלות במסים

אז תכלס, מה כדאי לי לעשות?

עוד ועוד ישראלים, לקוחות המרכז הישראלי לאזרחות פורטוגלית, מקבלים אזרחויות!
המרכז העביר כבר אלפים רבים של בקשות מוצלחות לאזרחות והוא מעורב ופעיל עם ובכל הגופים הקשורים לנושא.
הצעת החוק היא ראשונית, אך אין לנו יכולת לדעת מה יוליד יום וייתכן כי התנאים יוקשחו באופן זה או אחר. השוואה לתהליכים מקבילים שנעשו בספרד להחמרת התנאים לקבלת אזרחות, מעידה על כך שמספר הזכאים ומקבלי האזרחות ירד משמעותית והפך זניח מאד, כך שלא מומלץ להתמהמה.

בעקבות הצעת החוק, ניכרת תנועה חזקה של פונים לקבלת אזרחות וייתכן כי ייווצר לחץ רב על המערכת.

כך שאם שקלתם בעבר, או שאתם מבינים כעת את היתרונות של קבלת אזרחות פורטוגלית, זה בדיוק הזמן להיות עם המרכז הישראלי לאזרחות פורטוגלית בקשר, לקבל בדיקת זכאות חינם שלכם ושל קרובי משפחה ומכרים ולהניע את התהליך.

לפרטים נוספים ובדיקת זכאות ללא עלות השאירו את הפרטים שלכם כאן:

    לקבלת מידע שיווקי בנוגע לכתבה זאת ובהתאם לתקנון האתר ולתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות, השאר פרטיך