הכירו את נגיף ההייטק – אם נדבקתם בו, כנראה שמגיע לכם פטור ממס
לעבודה בהייטק יש תדמית נוצצת ומבוקשת בשוק העבודה. כל אחד רוצה לפתח קריירה ובמקביל ליהנות מתנאים מעולים ושכר עבודה גבוה בממוצע הרבה מעל לשכר הממוצע במשק. אבל מי שעובד בהייטק שנים רבות מודע לכך שלכל התנאים החלומיים הללו יש גם מחירים לא פשוטים, בתחום הבריאותי בעיקר. אם גם אתם סובלים מהבעיות הללו – אולי גם אתם יכולים להיות פטורים מתשלום מס הכנסה
היום כבר ברור שתופעת נגיף ההייטק לא קרתה ככה סתם. הייטקיסטים רבים המבלים שעות עבודה רבות מול המסך, סובלים מבעיות גב כרוניות, מבעיות ראייה שונות – כמו ראייה מטושטשת או מיובש כרוני בעיניים, דלקות פרקים ומפרקים, בעיקר בשורש כף היד – "תסמונת התעלה הקרפלית" – שנגרמת גם מעבודה ממושכת במחשב, ומכאבי שרירים שנגרמים מישיבה ממושכת על הכיסא, מחוסר תנועה וכיו"ב.
לא נעים להכיר: נגיף ההייטק
נוסיף לכל אלה את האופי האינטנסיבי המאפיין את עבודת ההייטק, מסביב לשעון – שבוע עבודה תובעני ושעות ארוכות במשרד, בצד הלחץ להספיק משימות רבות ולעמוד ביעדים, ועוד לא הזכרנו את תוספת הלחצים מהבית ומהחיים הפרטיים שתובעים לפעמים לא פחות. כל אלו עושים את שלהם ומשפיעים על רבים מעובדי ההייטק הוותיקים שסובלים בין השאר מכאבי ראש כרוניים או מבעיות נוירולוגיות שונות, ממתח ולחץ נפשי גובר ובריאות נפשית ירודה.
אם אתם עובדים בהייטק כמה שנים (ואולי הספיקו לכם רק כמה חודשים כדי להתחיל לחוות את המצבים הללו), ייתכן שאתם יודעים למה הכוונה. קוראים לזה "נגיף ההייטק" ועובדים רבים כבר מתחילים להכיר בכך שמדובר בתופעות לוואי של העבודה הקשה, הממושכת והתובענית בענף.
אולי אתם אפילו מטפלים בכל מצב גופני באופן פרטני, לוקחים כדורים, עושים פיזיותרפיה וכו'. אבל אם תעשו בדיקה גופנית כוללת של כל הליקויים הללו, סוג של "שמאות רפואית", יכול שתגלו שסך כל הבעיות הרפואיות שלכם יכול לזכות אתכם באחוזי נכות גבוהים. אם מדובר במצבים גופניים מתמשכים שפוגעים באיכות חייכם ומצריכים טיפול רפואי קבוע, שווה לכם מאוד לבדוק את זה.
החדשות הטובות: פטור ממס בגובה עשרות אחוזים מהשכר
אחוזי נכות אינם אומרים שאתם מוגבלים בצורה כלשהי ובטח שלא מדובר בניצול ציני של המערכת. ייתכן שאם תעברו את בדיקת 'השמאות הרפואית' הזאת ותגלו שסך כל התופעות והבעיות האלה מגיע לכדי-90% נכות – תזכו לפטור מלא מתשלום מס הכנסה ואולי אף החזר רטרואקטיבי גבוה. הפטור הזה יכול להחזיר לכם עשרות, אולי אפילו מאות אלפי שקלים.
נסביר: כאשר מדובר בהחזר של מס הכנסה למשכורות גבוהות, כמו במקרה של עובדי הייטק, שיעור המס שאתם משלמים על המשכורת שלכם הוא גבוה גם כן, כפועל יוצא של המשכורת שלכם. כמה גבוה?
נכון לחודש ינואר, 2019: למשתכרים משכורת חודשית שנעה בין 9,051 ₪ ל-14,530 ₪ ברוטו, שיעור המס שתשלמו יהיה 20%. מי שמרוויח משכורת חודשית שנעה בין 14,531 ₪ ל- 20,200 ₪ ברוטו, ישלם 31% מס הכנסה. מי שמרוויח בין 20,201 ₪ עד 42,030 ₪ ייפרד מ-35% מהמשכורת שלו לטובת מס הכנסה. מי שמרוויח יותר, אגב, מס הכנסה גובה 47% על כל שקל נוסף!
שימו לב, כדי לחשב מהו ההחזר שייתכן שמגיע לכם, עליכם להתייחס לחישוב על בסיס השכר השנתי שלכם. כלומר, אם אתם בטווח הכנסה חודשית שנעה בין 9,051 ₪ ל-14,530 ₪, ההכנסה השנתית שלכם תנוע בין 108,601 ₪ ל- 174,360 ₪. מהשכר השנתי עליכם להפחית את הזיכויים ממס שאתם זכאיים להם. במידה ואתם אכן זכאים לפטור ממס הכנסה תוכלו לקבל משכורת מלאה, ללא ההפרשה הקבועה למס הכנסה של כ-20-35% בחודש.
זה המון, אבל המון, כסף, ואתם עובדים קשה בשבילו ומשלמים על כך פעמים רבות בבריאות שלכם.
בואו לבדוק אם גם אתם זכאים לפטור
מה עושים? אם אתם עובדים בהייטק כבר תקופה ממושכת וסובלים מבעיות רפואיות שלאו דווקא נגרמו עקב אופי העבודה, בואו פגישה ראשונית חינם בחברת לבנת פורן ותגלו האם הם יוכלו לסייע לכם לקבל פטור ממס הכנסה. במידה וסך הבעיות הבריאותיות שמהם אתם סובלים עקב העבודה יגיעו ל-90% נכות בסך הכול, אתם זכאים לפטור. מדוע כדאי למהר? משום שלא תמיד הזיכוי הוא רטרואקטיבי, ולכן יש חשיבות קריטית לזמן.
כל מה שעליכם לעשות הוא להגיע לפגישה ראשונית חינם עם המומחים של חברת לבנת פורן ולתת להם לסייע לכם. נכון, זה לא יפתור לכם את הבעיות הבריאותיות המעיקות עליכם, אבל לכל הפחות, אולי תגלו שאתם זכאים לפיצוי בגינן, כפי שמגיע לכם. את תחושת הרווחה העצומה כשתגלו שגם אתם פטורים ממס וזכאים להחזר של עשרות או מאות אלפי שקלים בשנה, אי אפשר לתאר.
השאירו פרטים לקביעת פגישה ראשונית – ללא התחייבות וללא עלות >>