משבר הראייה של גיל הארבעים

960 צפיות

אז מה בעצם קורה לעין שלנו אחרי גיל 40? ובכן, אצל רובנו במשך השנים עובר הגוף כולו, מכף רגל ועד ראש, שינויים ותהליכי הזדקנות. סיבולת לב ריאה יורדת ומתעייפים יותר מהר, העור כבר נראה פחות "מתוח" ונוצרים קמטים, השיער מאפיר, מרגישים את המפרקים, וגם איכות הראייה פוחתת.

מאת המערכת

shutterstock_226513984

לתופעה זו אנו קוראים זוקן ראייה (פרסביופיה), ואין סיבה להיבהל ממנה, זהו תהליך טבעי לחלוטין שניתן להתמודד איתו במגוון רב של דרכים. כיצד תדעו שזה קורה לכם? דבר ראשון תרגישו שיותר קשה לכם לעבוד שעות מול המחשב. גם קריאת ספר או עיתון תהפוך מאומצת יותר, תמצאו את עצמכם מרחיקים את הדף מהעין כדי לראות יותר ברור, או שתצטרכו להגביר את התאורה בחדר. ייתכן אף שתוך מספר דקות תצאו לגמרי מפוקוס, האותיות יהפכו מטושטשות, תאבדו את יכולת הריכוז, העיניים יתחילו לצרוב, ובמקרים קיצוניים אפילו תחושו כאבי ראש ומיגרנות.

העין היא אחד האיברים המרתקים והמורכבים ביותר בגוף האדם. בתוך העין יש לנו עדשה המסוגלת לשנות את רמת הקמירות שלה, על מנת להגביר את המיקוד בחפצים, תהליך הנקרא אקומודציה. האחראי לשינוי זה הוא שריר, גם הוא בתוך העין, המתכווץ ומרפה בהתאם לצורך. כשאנו מביטים על אובייקט קרוב השריר מתכווץ וכשמביטים על משהו רחוק השריר מרפה. היכולת שלנו לבצע את הפעולות האלו יורדת עם השנים, השריר כבר פחות חזק וגמיש, העדשה עצמה פחות שקופה וכו'.

למעשה, כבר בגיל 25 (!) היכולת שלנו יורדת לחצי ממה שהייתה כשנולדנו. שוב, זהו טבע האדם וזה קורה כמעט לכולם, במיוחד בעידן המודרני בו הפעולות שאנו מבצעים כמו הסתכלות על מסכים מרצדים של מחשבים, טלפונים חכמים ועוד, גובים את המחיר מהעיניים שלנו. אצל חלק מהאנשים התופעה תגבר עקב בעיות תורשתיות או רפואיות ביניהן יובש בעין, הדמעת יתר, ניוון מולקולרי, פגיעה בעצב הראייה, גלאוקומה, קטרקט ועוד. גם לעישון יש השפעות שליליות על איכות הראייה מאחר והוא גורם ליובש בעין.

אם השלמתם עם העובדה שאתם מזדקנים, אם עברתם את גיל 40 ומרגישים ירידה באיכות הראייה שלכם, אם את רוב שעות העבודה אתם מבלים במשרד מול המחשב, אם אתם מרכיבים משקפי ראייה ולא מעוניינים להרים את העיניים, אם אתם זקוקים למרשמים שונים במרחקי ראייה שונים, אם פשוט מאסתם מלהשתמש במשקפיים שונים לכל מטרה… זוג לנהיגה, זוג למחשב, וזוג לקריאה – אם עניתם "כן" על אחת או יותר מהשאלות האלו, הגעתם לשלב בחיים בו אתם זקוקים לעדשות מולטיפוקל.

shutterstock_141127711

פנו לעצמכם שעה או שעתיים, קחו אתכם חבר טוב או בן/בת זוג אם אפשר, וגשו לעשות בדיקת ראייה באחת מהקליניקות המובילות למשקפיים כמו אופטיקה נובה. קליניקה זו משרתת גופים רבים ומוכרים ביניהם ההסתדרות הרפואית, משרד הבטחון, גימלאי צה"ל, בנקים ועוד. תמצאו שם בראש ובראשונה מומחים מקצועיים שעדשות מולטיפוקל הן הבייבי שלהם.

תקבלו יחס אישי מ-א' עד ת', תשבו אחד על אחד עם איש מקצוע שיערוך לכם בדיקה מקיפה ביותר. הוא ישאל אתכם לגבי סגנון החיים שלכם, אופי העבודה, מתי אתם משתמשים במשקפיים, באילו תנאים ולאילו צרכים. לאחר מכן יבצע בדיקת ראייה, ייקח את המידות הנכונות, ויתאים לכם עדשה מושלמת. בנוסף תמצאו במקום מבחר עצום של מסגרות המתאימות לכל סגנון. חשוב שהמסגרת תהיה לא רק יפה אלא גם נוחה ויציבה. עם המשקפיים החדשים שלכם תגיע גם אחריות מלאה, ותמיד תיהנו ממחירים וממבצעים אטרקטיביים, בכל ימי השנה.

חושבים שגם אתם צריכים משקפיים עם עדשות מולטיפוקל? השאירו פרטים ונציג יצור עמכם קשר עוד היום











    לקבלת מידע שיווקי בנוגע לכתבה זאת ובהתאם לתקנון האתר ולתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות, השאר פרטיך