כמה שעות עובדים בישראל לעומת שאר העולם ולמה זה רע

690 צפיות

זה לא סוד שבישראל יום העבודה הוא ארוך באופן חריג • כמה שעות אנחנו עובדים ביחס למדינות אחרות, איך זה משפיע עלינו, ולמה זה ממש לא בריא

אם אתם מרגישים שאתם עובדים הרבה יותר מדי – זה לא כי אתם עצלנים, אלא כי אתם לגמרי צודקים. לפי מדד ה-OECD, בישראל עובדים כארבע שעות מעל הממוצע בהשוואה למדינות אחרות, ויותר ממדינות כמו בריטניה, צרפת, אוסטרליה, ואפילו ארצות הברית; מתחתינו אפשר למצוא מדינות כמו דרום קוריאה ויפן. גם ימי החופשה שלנו נמוכים באופן יחסי ממדינות אירופה, ואנחנו ממילא לא תמיד מנצלים אותם.

מעבר לנתונים היבשים, סביר להניח שאנחנו עובדים אפילו יותר. בישראל מוגדרת משרה מלאה כ-43 שעות שבועיות, כאשר בארה"ב, לצורך ההשוואה, שבוע עבודה ממוצע עומד על 38 שעות. חוק שעות עבודה ומנוחה קובע הן את שעות העבודה, והן את הזכות למנוחה שבועית, התגמול עבור שעות עבודה נוספות וימי חופשה. הבעיה מתחילה מהעובדה כי החוק הזה מיושן ולא לוקח בחשבון את העולם המודרני. כיום, רובנו לוקחים את העבודה הביתה, שייכים לקבוצות ווסטאפ בעבודה, עונים לטלפונים וקוראים מיילים בזמננו החופשי. בנוסף, עבודות רבות כרוכות בנסיעות לחו"ל, שהחוק לא לוקח בחשבון.

שעות עבודה ארוכות – למה זה רע?

מעבר למובן מאליו, שעות עבודה ארוכות עשויות לפגוע בבריאות, בנפש שלנו, בפריון העבודה ואפילו ביצירתיות.

5 הסיבות הבאות מבהירות למה יש צורך בשינוי:

  • עבודה מוגזמת פוגעת בבריאות

לא מפתיע לשמוע שעבודה אינטנסיבית עשויה לפגוע בבריאות. זה יכול להתבטא בכאבי בטן, כאבי ראש, חוסר תיאבון וחוסר אנרגיה. כשעובדים שעות ארוכות, אין באמת זמן לצבור אנרגיה, להתעסק בתחביבים, לעסוק בפעילות ספורטיבית כמו שצריך או לאכול בצורה מאוזנת. מחקרים שנעשו בשנים האחרונות מצאו כי שעות עבודה רבות מעלות את הסיכון לחלות במחלות לב, ואף מעלות את הסיכוי לחלות בסוכרת או בסרטן.

  • הנזק  הנפשי גדול משחשבתם 

כשרוב היום אנחנו עובדים, השחיקה עשויה לגרום לעצבנות, עייפות והתנהגות אימפולסיבית. עבודה רבה ולחוצה עשויה לגרום ללחץ וחרדות, ואף להביא לדיכאונות. המצב הנפשי כמובן יכול להשפיע גם על המצב הפיזי – לא מעט מחקרים מצביעים על הקשר בין מצבי לחץ למחלות שונות, ביניהם התקפי לב.

via GIPHY

  • שעות העבודה עולות? איכות העבודה יורדת

למרות שעות העבודה הארוכות, נמצא כי העובדים בישראל בעלי פיריון עבודה נמוך במיוחד בהשוואה למדינות מערביות אחרות. יש לכך לא מעט סיבות, אבל אי אפשר להתעלם מהאופציה כי אנחנו "מרשים" לעצמנו לעבוד לאט יותר, בגלל שעות העבודה הארוכות – כך שבמקום לעבוד בצורה חכמה ומהירה, עובדים רבים מושכים את הזמן. למעשה, מחקרים מצאו כי ככל שעובדים מעבר לשעות עבודה מסוימות, פיריון העובדים יורד.

  • שחיקה

שעות עבודה ארוכות באופן יומיומי ובמשך שנים, ללא ימי חופשה מספקים, יוצרות שחיקה. עובדים יותר = ישנים פחות, מבלים פחות עם המשפחה ומתפנים פחות לתחביבים. השחיקה הזו עלולה גם היא לגרום לאיכות עבודה ירודה.

  • פגיעה ביצירתיות

זמן מחוץ לעבודה עוזר להיכנס לפוקוס, להתעסק בדברים אחרים ולאוורר את המחשבה, מה שיכול לעורר יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה. אם אנחנו עובדים כל היום, לא נותר זמן לחשוב מזווית אחרת, ואנחנו מתעסקים כל הזמן במחשבה אוטומטית ואינטנסיבית על העבודה או הפרויקט.

אנחנו יכולים להמשיך לקוות שהחוק ישתנה לטובתנו, אבל עד אז, אסור לשכוח שעבודה היא לא הכל. השתדלו לקחת ימי חופשה מדי פעם, לנסות ולהקדיש זמן לתחביבים ולמשפחה ולא לעבוד בבית מעבר לשעות העבודה – זה יתרום הן לבריאות הנפשית והפיזית, והן לתפקוד היומיומי בעבודה.