פחות שומן רווי, מנות קטנות יותר וסופר פוד חדשני: כללים לתזונה נכונה למניעת התקף לב אצל נשים

נתרן, שומן רווי ומנות גדולות - אאוט • קמח מלא, שומן בריא ותוסף תזונה חדשני - אין • כל הכללים התזונתיים שיעזרו לך לשמור על לב בריא, ולמנוע מחלות לבביות מסכנות חיים
687 צפיות

 

מחלות לב והתקפי לב הם כבר מזמן לא נחלתם של גברים בלבד. למעשה, תתפלאו אולי לשמוע ששיעור התחלואה והתמותה ממחלות לב בקרב נשים גבוה משיעור התחלואה והתמונה בקרב הגברים, כשבמהלך שנה אחת מתות ברחבי העולם כ-8.6 מיליון נשים ממחלות לב.

אבל אנחנו לא כאן כדי להלחיץ אתכן –  כי יש אור בקצה המנהרה.

מחקרים הראו כי שמירה על כללי תזונה נכונה ומאוזנת, פעילות גופנית קבועה והימנעות מעישון ומאלכוהול, מפחיתים באופן משמעותי מאוד את הסיכון של נשים ללקות במחלות לב. למעשה, נשים שצרכו פירות וירקות, המעיטו בשומן רווי ושמרו על משקל תקין, היו בסיכון נמוך יותר לחוות התקף לב.

כללי התזונה הבאים הם חיוניים כדי לסייע לבריאות הלב ולמנוע מחלות לבביות שונות –
לגזור, לשמור, וליישם:

  • הימנעות מעודף נתרן

כבר ידוע מזמן שעודף מלח לא בריא לגוף שלנו, ולמעשה מהווה סיכון ממשי לחלות במחלות לב ולגרום ללחץ דם גבוה. חשוב להימנע ממזונות העשירים בנתרן (מרבית המזונות התעשייתיים) ולנסות לא להוסיף כמות גדולה של מלח למזון שאוכלים. זה קשה בהתחלה, אבל אל דאגה – עם הזמן מתרגלים.

  • שמירה על משקל תקין ויציב

ישנה חשיבות מכרעת לשמירה על משקל קבוע ותקין, שכן עלייה במשקל היא אחד מגורמי הסיכון למחלות לב, ומשפיעה גם על הסיכוי לתחלואה במחלות כמו סכרת או לחץ דם גבוה. חשוב לציין שכל עליה או ירידה פתאומית במשקל, גם אם היא לא גדולה, עשויה להשפיע על הסיכון לחלות במחלות לב – לכן חשוב לשמור על משקל קבוע ויציב.

  • גודל המנות

כמה אוכלים לא פחות חשוב ממה אוכלים. צלחות עמוסות מדי, מנות שניות ואכילה עד שמרגישים שהבטן מתפוצצת עשויים להוביל להעמסה על איברים בגוף, כולל הלב. נסו להשתמש בצלחת קטנה או בקערה כדי לשלוט על גודל המנה, לעסו לאט, והעדיפו שש ארוחות קטנות ביום מאשר שלוש גדולות.

  • הימנעות משומן טראנס

נסו להפחית בצריכה של שומן טראנס ושומן רווי. זה יעזור להוריד את רמת הכולסטרול בדם ואת הסיכון לחלות במחלות לבביות. אפשר לעשות זאת על ידי הורדת השומן מהבשר או העדפה של בשר רזה, וכן על ידי הפחתה בכמויות החמאה והמרגרינה בזמן בישול ואפייה. בכל הקשור לשימוש בשומן, העדיפו שומנים בריאים כמו שמן זית, דגים מסוימים, אבוקדו, אגוזים וזרעים.

  • העדפת קמח מלא

העדיפו קמח מלא בכל הזדמנות, שכן אלו מלאים בסיבים תזונתיים וערכים תזונתיים טובים שיעזרו לאזן את לחץ הדם ובריאות הלב. נסו להשתמש בקמח מלא, לצרוך לחם מלא, אורז מלא ופסטה מלאה, והימנעו ככל האפשר מקמח לבן.