סובלת משיער דליל? את יכולה לטפל בזה

5,143 צפיות

בעולם בו תעשיית הקוסמטיקה והרפואה האסתטית מצאה פתרון לקמטים, לחיטוב הגוף ומיצוק העור, נותר נושא אחד שקשה להחביאו מן העין: שיער דק, דליל ונושר. כמחצית מהנשים בישראל ובעולם המערבי סובלות מנשירה מוגברת ודלילות שיער, אחוז קטן מהן יחווה אף התקרחות נשית. מה גורם למראה הדליל? באיזה מקרים המצב מחמיר? האם יש מה לעשות בנדון? אספנו מידע חשוב בנושא במיוחד עבורך

נשירת שיער וצמיחה מחודשת תחתיו הם תהליכים טבעיים, המהווים חלק בלתי נפרד ממחזור החיים של השיער בגוף. באופן טבעי נושרות ביום בין 60 ל-300 שערות, המוחלפות בשיער חדש שצומח בקצב אחיד. הצרות מתחילות במצב של נשירה מוגברת, המלווה בקצב צמיחת שיער נמוך מקצב הנשירה, מה שיוצר מראה שיער דליל.

מלבד קצב הנשירה המואץ, מראה שיער דליל הוא גם פרמטר של קוטר השערה. הקוטר של שערה בריאה הוא מעל 0.04 מ"מ, עם יכולת צמיחה לאורך של עשרות סנטימטרים. שיער פלומתי לעומת זאת הינו דק יותר ויכול לצמוח לאורך מקסימלי של כ 1-2 ס"מ. וכך שבנוסף לכמות שערות קטנה, גם מבנה של שערות רזות וחלשות גורם לקרקפת לבצבץ יותר ותורם למראה ההתקרחות.

השיבו את השיער ואיכות החיים באמצעות טיפול יומיומי פשוט ללא תופעות לוואי.
לא חוויתם שיפור? כספכם יוחזר במלואו!

    לקבלת מידע שיווקי בנוגע לכתבה זאת ובהתאם לתקנון האתר ולתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות, השאר פרטיך

    9 סיבות שגורמות למראה שיער דליל בקרב נשים

    מבנה השיער והקרקפת, מושפעים ממצבנו הבריאותי, הפיזי והנפשי ורגישים לכל שינוי באחד מהם. לפיכך, הסיבות המשפיעות על כמות השיער הצומחת ועל עוביו, רבות ומגוונות, ולכן גם חשוב מאוד לערוך התייעצות רפואית כדי לקבוע מהו הטיפול הנכון בבעיות דלילות, נשירה מוגברת או התקרחות.  חשוב לציין כי לצבע השיער הטבעי אין השפעה על רגישות לנשירה מוגברת, דלילות או התקרחות.

    גנטיקה – הסיבה הראשונית והנפוצה ביותר הקשורה להתקרחות בקרב נשים וגברים גם יחד, כאשר ההקשרים הגנטיים יכולים להגיע מהצד הגברי או הנשי של עץ המשפחה.

    הריון ולידה – כ-45% מהנשים יחוו נשירת שיער מוגברת לאחר הלידה, בשל שינויים הורמונליים המאיצים נשירה.

    לחץ נפשי – השינויים הכימיים המתרחשים בגופנו בשל סטרס, נמצאו כגורמים משפיעים ביותר על שיער ראשנו. על צמיחת השיער, על קצב הנשירה, על איכות השיער ועוד.

    אנמיה – הדם מזין את זקיקי השיער, מחסור בתאי דם אדומים או בחלבון המוגלובין מוריד את קצב אספקת החמצן שורש השיער ובכך לנשירה מוגברת וצמיחה מועטת של שיער.

    תפקוד לקוי של בלוטת התריס – פעילות בלתי תקינה של בלוטת תריס (תת פעילות או פעילות יתר) עשויה להתבטא בין היתר בנשירת שיער.

    תזונה –  כמו שאר חלקי הגוף, גם זקיקי השיער זקוקים להזנה של ויטמינים ומינרלים חיוניים. תזונה לקויה, שאינה מאוזנת או דיאטות מחץ עלויות להוביל לנשירה מוגברת, לדלילות שיער ולהתקרחות.

    תרופות – ישנן תרופות רבות אשר חלק מתופעות הלוואי שלהם היא פגיעה באיכות השיער ובמקרים רבים אף גורמים לנשירה מוגברת.

    שחלות פוליציסטיות – לסובלות משחלות פוליציסטיות, לעיתים יכולה להיווצר נשירת שיער מוגברת ופגיעה בשיער.

    תוספות שיער ופאות – שימוש ארוך טווח בתוספות שיער ופאות, עלולים לגרום לתלישה של השיער, לעיתים יחד עם הזקיק עצמו. כמו כן, צביעת שיער והחלקות לרוב מתבצעת בחומרים שהונדסו בתרכובות כימיות הפוגעות בשיער ובמערך ההגנה שלו ועלולים לפגוע בשכבת האפידרמיס של העור הרגישה לחומרים כימיים. לרוב הנזק קל, לעיתים הנזק משמעותי יותר, ולאורך זמן ייתכן נזק קבוע ובלתי הפיך.

    האם תוכלי לשקם את השיער הדליל שלך?

    במקרים בהם המראה הדליל אינו נובע מבעיות בריאותיות, נמצא פתרון פורץ דרך בתחום שיקום השיער והצמחה מחודשת של שיער טבעי – המכשיר הביתי "הריג'ן", פועל על סביבת שורשי השיער והקרקפת, מזין את השורשים, ממריץ את זרימת הדם אל שורשי השיער, ומשפר את אספקת החמצן וחומרי ההזנה אל השערה. התמדה יומיומית בשימוש במכשיר הביתי למשך מספר דקות בלבד, מחדשת את סביבת המחייה של השיער ומובילה לצמיחה מחודשת של שיער טבעי ועיבוי השיער הקיים.

    כדי שתוכלי לדעת מהו מצבו הנוכחי של השיער שלך ומהי רמת האיכות שלו – עוביו, חוזקו וצפיפותו, ובכדי לדעת אם ניתן לסייע לו בתהליך שיקום, את מוזמנת לאבחון חינם בחברת "דימדיקו טכנולוגיות רפואיות", משווקת מכשיר ההריג׳ן. במהלך האבחון תיבדק הקרקפת שלך ומצב השיער שלך, ובסיומו תוכלי לדעת כיצד מכשיר ההריג'ן יכול לסייע לך בעיבוי השיער הקיים ובעידוד הצמיחה המחודשת של השיער הטבעי שלך.

    השיבו את השיער ואיכות החיים באמצעות טיפול יומיומי פשוט ללא תופעות לוואי.
    לא חוויתם שיפור? כספכם יוחזר במלואו!

      לקבלת מידע שיווקי בנוגע לכתבה זאת ובהתאם לתקנון האתר ולתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות, השאר פרטיך

      המידע בכתבה זו הינו כללי בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי.