מבלים את רוב היום בישיבה ממושכת? הכתבה הזו היא בשבילכם

1,573 צפיות

העולם של היום הוא עולם "יושב". זה אומר שרובנו מבלים את רוב היום בישיבה מול המחשב, ומאוחר יותר בערב בישיבה על הספה מול הטלוויזיה. הישיבה הממושכת הזו מחלישה את השרירים ומונעת זרימת דם לכל חלקי הגוף – ועכשיו תוסיפו לזה גם תנוחות ישיבה לא נכונות מהבסיס (שמאפיינות את רובינו), ותבינו שאנחנו פצצת זמן מתקתקת עד להגעת הכאבים הגופניים האכזריים, בין אם זה בגב, בכתפיים או בברכיים



לכן, אחד הדברים שחשוב מאוד לשים אליהם לב הוא ישיבה נכונה ואיכותית, והכתבה הבאה תעזור לכם להתחיל. אגב, אם הכאבים הגופניים החלו להראות את אותותיהם, אל דאגה – פיתוח ישראלי חדש מספק פיתרון מהשורש שיעזור לכם להיפטר מהכאבים וללמד את הגוף איך להתנהל נכון >>

5 טיפים לישיבה נכונה בעבודה

1. הכסא – לכסא עליו אנחנו יושבים כל היום יש משמעות גדולה על הגוף שלנו. חשוב שהכסא יהיה כסא איכותי, עם תמיכה מלאה לגוף ולגב. לא בכל מקומות העבודה נמצא כסאות כאלו, ולכן במידה ומקום העבודה שלכם לא מספק כיסא ארגונומי איכותי, תוכלו להשתמש במגבת או כרית קטנה. הניחו את הכרית בין הכסא לגב התחתון, והיא תסייע לכם ליציבה נכונה

2. כוונון הכסא – ישנם כמה צעדים פשוטים שיבטיחו לכם ישיבה נכונה על הכסא. חשוב להישען אחורה על הכסא, כך שהמשענת "מתלבשת" על הגב. יש לכוונן את הכסא למעלה ולמטה עד שהרגליים מקבילות לרצפה ומגיעות אליה, והברכיים ישרות לירכיים. גם הזרועות צריכות להיות מקבילות לרצפה. כיוונון נכון של הכסא יימנע העמסת לחץ מיותר על הגוף והמפרקים.

3. כוונון המסך והמקלדת – המרחק של המסך מהעיניים גם הוא חשוב לבריאות. ברגע שאתם יושבים בצורה נכונה על הכסא ישרו את הזרוע קדימה – המסך צריך להיות במרחק של זרוע מהפנים. הצעד הבא נוגע לגובה המסך; החלק העליון של המסך צריך להיות גבוה יותר מהעין בערך בשני סנטימטרים, זאת כדי למנוע מתיחת יתר של הצוואר והפעלת מאמץ על העיניים. לבסוף, כדי להימנע מכאבים במפרקי הידיים, חשוב למקם את המקלדת בצורה נכונה. רצוי להשאיר מקום בין המקלדת לסוף השולחן, כך שלידיים יהיה מקום לנוח בזמן ההקלדה.

4. תנוחת הרגליים – על הרגליים להיות מונחות על הרצפה לאורך כל הזמן. נסו להימנע מלשלב רגליים, לא משנה כמה זה נוח או אוטומטי, שכן תנוחת סיכול הרגליים מפריעה לזרימת הדם ומפעילה לחץ מיותר על הרגליים. לבסוף, חשוב שלרגליים יהיה מרחב תנועה מתחת לשולחן, ושלא ירגישו דחוסות או מחוצות במרחב קטן.

5. הפסקות יזומות – גם אם אתם יושבים בצורה מושלמת, הגוף זקוק למנוחה מהישיבה כדי להמריץ את הדם ו"להעיר" את השרירים. השתדלו לקום מדי כשעה או חצי שעה, להסתובב קצת בחדר או אפילו לצאת להליכה קצרה או לבצע כמה תרגילים פשוטים להזרמת הדם.

אפוסתרפיה – הפיתוח הישראלי שילמד אתכם איך להפעיל נכון את השרירים

אם כבר התחלתם להרגיש את תופעות הלוואי של הישיבה הממושכת, אם כאבי הגב פוקדים אתכם, אם כאבי הברכיים מאותתים – זה הזמן להכיר את אפוסתרפיה, טיפול ישראלי חדשני שמטרתו להקל על כאבים גופניים הנובעים בין היתר מישיבה לא נכונה, ללמד את הגוף להתנועע נכון ולשמור עליו בריא ושמור. החדשנות של אפוסתרפיה נעוצה במערכת הליכה ייחודית, זוג נעליים מיוחדות, שיש לנעול מדי יום כשעה. המערכת הזו מלמדת את הגוף כיצד למנוע עומס מיותר על מפרקים שונים, כיצד להפעיל את השרירים בצורה נכונה, איך לחלק את העומסים על השרירים וכיצד להתנועע בצורה אופטימלית.

כל מערכת הליכה מותאמת באופן אישי לכל מטופל באמצעות אבחון במעבדת הליכה חדשנית ויחידה בארץ. בבדיקה זו ממפים את הגוף באמצעות אלפי חיישנים, וכך לומדים על הליקויים והבעיות בשרירי הגוף ומטפלים בהם בהתאם.

האבחון והטיפול מוכר ע"י כל קופות החולים והביטוחים המשלימים. אז אם החלטתם להיפטר מהכאב ולחזור לעצמכם – ליהנות מפעילות יום – יומית שגרתית, השאירו פרטים לבדיקת התאמה ואבחון ללא תשלום >>

    השאירו פרטים ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם

    לקבלת מידע שיווקי בנוגע לכתבה זאת ובהתאם לתקנון האתר ולתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות, השאר פרטיך