איך לחץ דם גבוה משפיע על הגוף שלכם וכיצד תימנעו מנזק?

במקרים בהם לחץ דם גבוה אינו מטופל בזמן, הוא עשוי לפגוע בעורקים ולגרום נזק חמור לכלי הדם. מהן ההשלכות של יתר לחץ דם על הגוף ואיך ניתן להימנע מהן ולהגן על הבריאות
1,477 צפיות

הכינוי "לחץ דם" מצביע על הכוח שהדם מפעיל על דפנות העורקים בזמן זרימתו בגופינו. הבעיה מתחילה כשהכוח הזה גדול מדי, ולחץ רב מופעל שוב ושוב על דפנות העורקים שלנו.
קשה מאוד להבחין כשלחץ הדם גבוה, כיוון שבדרך כלל אין תסמינים מקדימים ואלו שלוקים בכך, אינם מרגישים דבר. זו הסיבה שלחץ דם גבוה נקרא בשמו השני "הרוצח השקט", שכן הוא יכול להוביל למחלות מסכנות חיים.

במקרים בהם לחץ דם גבוה אינו מטופל בזמן, הוא עשוי לפגוע בעורקים ולגרום נזק חמור לכלי הדם.


6 ההשלכות הבאות הן רק חלק מההשלכות של לחץ דם גבוה על הגוף – חשוב לאבחן ולטפל במהירות בלחץ דם גבוה, שכן מידת הנזק תלויה בגובה הלחץ ובמשך הזמן:

1. התקף לב

לחץ דם גבוה עשוי לגרום להתעבות דופן העורקים. כתוצאה מכך, זרימת הדם דרך העורקים מואטת והסיכוי ללקות בהתקף לב מיתגבר.

2. אי ספיקת לב

כתוצאה מלחץ דם גבוה, הלב מגביר את פעילותו ונאבק לשאוב מספיק דם כדי לשמור על הגוף פעיל ובריא. בשלב מסוים הלב לא מצליח לדחוף דם בצורה מספקת, והוא נכשל במשימתו ועשוי להיחלש משמעותית.

3. טרשת עורקים

לחץ דם גבוה עשוי לגרום למצב רפואי חמור במיוחד בשם טרשת עורקים. במצב זה, העורקים מתקשים וסיכון להיווצרות קרישי דם וחסימות בזרימת הדם מתגבר.

4. שבץ

במצבים בהם נפגעת זרימת הדם למוח, דבר העלול לגרום לשבץ ויכולה לסכן חיים

5. מחלת כליות

לחץ דם מוגבר פוגע בכלי הדם בכליות. מצב זה עשוי לפגוע בפעילות התקינה של הכליות, עד פגיעה בלתי הפיכה ומסוכנת בכליות ובפעילותן.

6. תסמונת מטבולית

תסמונת מטבולית הינה הפרעה בחילוף החומרים של הגוף. הפרעה כזו עשויה להוביל, בסוף, למחלות כמו סוכרת, שבץ, ומחלות לב כאלו ואחרות.

איך תשמרו על לחץ דם תקין?

הדרך הטובה ביותר לשמור על לחץ דם תקין היא לשמור על אורח חיים בריא ונכון. כדי לעשות זאת יש לשמור על כמה כללים פשוטים, שישמרו על לחץ הדם שלכם בגובה הנכון. בתור התחלה, חשוב להפחית בצריכת המלח, תחילה בהדרגה ועד הפסקה מוחלטת, שכן הקשר בין לחץ דם גבוה לנתרן הוא מוכח.
גורם נוסף שעשוי להשפיע על לחץ הדם הוא לחץ בחיי היום יום. כשאנחנו לחוצים, הגוף מגיב בהתאם וכך גם לחץ הדם שלנו. גם אימוני ספורט קבועים הוכיחו את עצמם כמפחיתים בלחץ דם גבוה, בתדירות של כשלוש-ארבע פעמים בשבוע.