הפנסיון שבו כל כלב הוא מלך: גישה חדשנית לאילוף

הכלב לועס לכם את הנעליים? משאיר סימנים בסלון? משתולל מעבר לצפוי? כנראה שהוא זקוק לאילוף. התנהגות זו יכולה לבוא לידי ביטוי בכל דקה ביום. לרוב בעלי הכלבים, הרעיון של שליטה בהתנהגותם של הכלבים נראה כמו משימה בלתי אפשרית.
2,695 צפיות
דניאל פורמן - מאלף כלבים ופנסיון יומי
דניאל פורמן – מאלף כלבים ופנסיון יומי

דניאל פורמן, מאלף כלבים מוסמך ובעל ניסיון רב, הביא לעולם האילוף מגע מיוחד. בדרכו ובמהלך השנים, הוא הקים את פנסיון האילוף הפרטי שלו, המתמקד באילוף ובקשר אישי עם הכלבים. זהו פנסיון-בוטיק, המאפשר לארבעה כלבים בלבד (בכל 'סבב אילוף' חודשי) לשהות ביחד, ולעבור תהליך אילוף מקיף ומתוכנן.

המאפיינים המיוחדים של פנסיון האילוף של דניאל פורמן משתקפים בתהליך הייחודי שהוא מציע. במסגרתו, הכלבים חייבים לעבור אילוף מותאם אישית, המתבצע בקבוצה קטנה וסגורה של ארבעה כלבים בלבד. תהליך זה מעניק לכל כלב את הזמן ותשומת הלב שהוא זקוק לה, מאפשר גישה אישית ופרטנית יותר לבעלי הכלבים, ויוצר קשרים יציבים וברורים בין הכלבים ובין המאלף.

דניאל: 

"תחום האילוף הוא מרתק ורחב, ומעבר לאהבת בעלי חיים יש בו גם אלמנט של שליחות חברתית. חלק מההתמחויות שלי קשורות באילוף כלבים שאחר כך נעזרים בהם בתהליכים שונים לטובת הקהילה, כמו למשל נוער בסיכון, ילדים עם מוגבלויות, אוטיסטים. במהלך השנים צברתי ידע וניסיון רב: למדתי אצל רונן RSS שהוא דם-דבר בתחום, עבדתי ב"דוג טאץ' " בקריית חינוך שער הנגב, שם צברתי פרקטיקה משמעותית. את הפנסיון הפרטי שלי הקמתי מתוך אהבה לכלבים ולתחום האילוף, בדגש על פנסיון בייתי. יש להם כאן גינה רחבת ידיים, סביבה כיפית ותומכת, אני חי ונושם את התחום וחשוב לי לתת להם את הרמה הגבוהה ביותר, סטנדרט של בוטיק. אשתי לצידי בעסק מסייעת לי בניהול המקום, אנחנו קמים כל יום עם חדוות עשייה אמיתית".

דניאל מתמחה בשלושה תחומים מרכזיים בקטגוריות של אילוף כלבים:

* טיפול התנהגותי בכלבים

* כלבי עבודה: כלבי שמירה, גישוש, תקיפה, הגנה

* כלבנות טיפולית: נוער בסיכון, נוער וילדים עם צרכים מיוחדים, בעלי מוגבלויות, אוטיזם, תסמונת דאון, אנשים שזקוקים לפיזיותרפיה, אנשים עם בעיות זיכרון ועוד

איך זה יעבוד עבורכם, איך מתחילים תהליך של אילוף כלבים?

התכנית לאילוף כלבים נבנית בשלבים שונים, כאשר כל שלב משתנה מהשלב הקודם. מתחילים בפגישת היכרות. במהלך פגישת היכרות "אחד על אחד", מתקיימת היכרות מעמיקה בין הכלב ובעליו לדניאל פורמן. בחלק זה, דניאל מקשיב לסיפורו של הכלב ולהקשר של הכלב לבעליו. תוך לקיחת מצבו של הכלב בחשבון, נקבעות מטרות האילוף המתאימות לכל מקרה ספציפי. לאחר סיום היכרות זו, הכלב נשלח לפנסיון למשך חודש, בו יתקיימו תהליכים פרקטיים רבים של האילוף. הפנסיון הוא חלק בלתי נפרד בתהליך, שמאפשר התפתחות משמעותית של הכלב. במהלך כל הזמן בפנסיון, הכלב נמצא בקשר תדיר עם דניאל פורמן, שמשלב גם את הבעלים בתהליך. עם סיום הפנסיון, הכלב מוכן לחזור לבית, עם כלים חדשים לגמרי.

אילוף בתנאים של פנסיון ביתי פרטי

במהלך תהליך האילוף, הכלב שלכם הוא לב המקום. ישנם עד ארבעה כלבים בו זמנית בפנסיון, כך שתשומת הלב היא אישית וצמודה. המזון מותאם אישית והאהבה הרבה שהוא מקבל הינם חלק בלתי נפרד מהתהליך.

 הוא מסביר: "אילוף במסגרת להקה מעניק עוצמה לתהליך, במסגרת של להקה ישנן התמודדויות מחשלות שתורמות לאילוף ולהתפתחות של הכלב, כך למשל יש היררכיה, כך נבנית מנהיגות בתוך הלהקה, יש כלב שהוא ה'אלפא', יש משחקי כוחות, גם אני עצמי חלק מהלהקה. לפעמים אני משלב סדנאות לשישה כלבים שבמהלכן אנחנו מתמקדים באלמנט מסוים, למשל בפקודה 'ארצה'. הפקודה המשותפת בעצם נותנת אפקט של מכשול שצריך לעבור, ומפתחת להם עמידות מול גירויים. כך הכלבים נחשפים לסוג של קהילה ומפתחים מיומנויות נוספות. יש שלב שבו אני יוצא עם הכלבים לעבוד עם ילדים בבתי ספר, יש מקרים שמאלפים מקצועיים נוספים עובדים איתנו, אני משתדל להרחיב בפני הכלבים את החשיפה ואת המגע עם אנשים שונים בנסיבות שונות, וכך הם מסגלים לעצמם יכולות שונות. החוויה אצלנו דינאמית והכלב נהנה מהתהליך. כמובן שכל מקרה לגופו ושהכל בהתאם לאופיו של הכלב ולתוכנית האילוף שמתאימה לו. מדובר בתוכנית אילוף פרטית מותאמת אישית בתנאי פנסיון".

מאיזה גיל אתה מקבל כלב לאילוף?

"אני ברוב המקרים לוקח כלבים לאילוף מגיל ארבעה חודשים ומעלה. גורים מתחת לגיל הזה יכולים לקבל ממני שירות פרטי בבית הלקוח, לא במסגרת הפנסיון. אני מטפל בכל סוגי הכלבים, מפודלים ועד רועה גרמני ופיטבול". 

האם רק כלב שיש איתו בעיה כלשהי זקוק לאילוף?

"ממש לא. אילוף הוא תהליך חשוב שתורם לכל כלב. כל כלב שעובר אותו בזמן הנכון ירוויח ממנו התפתחות תקינה והבעלים שלו ייהנה מגידול של כלב נח ונינוח. לא צריך לחכות לבעיות התנהגות ואז לפנות אלי. מגיעים אלי גם לאילוף הבסיסי: יצירת תשתית למשמעת, בניית אמון בין הכלב לבעלים, גבולות, צרכים, טרטוריה. באופן כללי, עד גיל ארבעה חודשים הכלב זקוק לתהליך שנקרא 'חשיפה' עם 'סדרת חינוך גורים', ואחרי גיל ארבעה חודשים זהו שלב האילוף (משמעת, גבולות, תקשורת) כלב שעובר תהליך של 'אילוף' ייתן שקט לבעלים שלו, לא יאכל נעליים, לא ישתין על הספה בסלון, לא ימשוך את הרצועה בטיולים, לא יתנפל על אורחים, אפשר יהיה לתקשר איתו בנועם והוא יגדל להיות כלב נח וממושמע. צריך להבין שלעניין הזה יש 'חלון זמן' ברור ושחשוב מאוד לנצל את זה ולהתחיל את זה במועד הנכון".

מה קורה כשמסתיים חודש האילוף?

"אני כמובן נשאר בקשר עם הבעלים ככל שצריך, לפעמים יש קריאות לחיזוק נקודות מסוימות כשהכלב חוזר הביתה והבעלים רואה שנדרש עוד איזשהו תהליך. אני מגיע אליהם הביתה, בודק מה קורה, מסייע היכן שצריך. לא פעם אני רואה שהמעקב בבית אחרי תקופת האילוף לא מספיק מוקפד, לפעמים אני אומר שבשלב הזה בעצם אני מאלף את הבעלים ולא את הכלב…כמובן שיש הרבה מקרים של התנהלות לא נכונה של הבעלים מול הכלב כתוצאה מחוסר ידע, לא תמיד הבעלים מודע לטעויות. ברור שהכל בא מאהבה ובשביל זה גם אני בתמונה לסייע, לתקן, לכוון, ככל שצריכים אותי".

חמש עצות זהב מדניאל:

* אל תשאירו לכלב את הצלחת מלאה תמיד: תחלקו לו את המזון בצלחת לפי מנות, כמובן בהתאם לגיל של הכלב. בתקופת ה'גורות' תנו לו אוכל מהיד, כדי לגרום לו להבין שכל הטוב (האוכל) מגיע מכם – הבעלים שלו, ולא מהצלחת. 

* אם הגור שלכם משתין בבית, אל תנקו את זה עם אקונומיקה, כי היא מזכירה לו את ריח של השתן וזה יחזיר אותו להשתין באותה הנקודה. תנקו עם חומץ!

* חשוב מאוד עד גיל ארבעה חודשים לחשוף את הכלב לרעשים, לאנשים, למרחב – זה קריטי למניעת פחדים ולמניעת תוקפנות עתידית.

* חשוב מאוד למנוע מראש התפתחות של חרדת נטישה אצל הכלב, לכן השאירו אותו מדי פעם לבדו בחדר/בסביבה שלו לפרק זמן קצר. כשאתם חוזרים לחדר – תלטפו אותו. בלי דרמות. שיבין שלהיות לבד זה טבעי ויפתח את המיומנות הזאת ללא חרדת נטישה.

* כל כלב זקוק לטרטוריה משלו, בין אם בחצר בין אם בתוך הבית. תנו לו אזור משלו: מיטת כלבים, שטיח קטן, מקום פרטי מוגדר משלו, פינה שהיא רק שלו. זה חיוני להתפתחות תקינה.

 

מעוניינים בשיחת ייעוץ לגבי אילוף כלבים? מוזמנים לדבר עם דניאל  054-7211733

האינסטגרם של דניאלהפייסבוק של דניאל

 

הכתבה בוצעה ע"י חברת weshow
עמוד האינסטגרם weshow | עמוד הטיקטוק של weshow