9 סיבות בגללן אסור לנו לוותר על פחמימות!

674 צפיות

רבים מאיתנו שומעים את המילה פחמימות ומיד חושבים על כל המאכלים שאנחנו לא צריכים לאכול ; לחם לבן, עוגיות, פסטה….דיאטה עתירת פחמימות עלולה להעלות את הסיכון שלך עבור בעיות בריאות שונות, כמו השמנה וסוכרת מסוג 2 וכו'…
אבל מצד שני, אם החלטתם לוותר לגמרי על פחמימות, גם זה לא טוב.

הגוף שלנו זקוק פחמימות בכדי לתפקד. הכמות המומלצת – 200 עד 400 גרם פחמימות בכל יום .

shutterstock_389062576

 

הנה כמה סיבות למה לא צריך לוותר לגמרי על פחמימות בתפריט היומי:

1. ריח מהפה

דיאטות דלות פחמימות יכולות לגרום לריח נשימה רע. זאת בשל קיטון -מולקולה שהגוף מייצר כששוללים ממנו מקור אנרגיה מועדף – גלוקוז. מחקרים מצאו כי אנשים עם רמות גבוהות של קטונים בדמם דיווחו יותר על סימפטומים של ריח רע מהפה.

2. תחושת יובש בפה

וזאת בשל מולקולת הקיטון

3. תחושה של תשישות

פחמימות מספקות לגוף את הדלק הנדרש לו. אם תפחיתו את כמות הדלק הזמין, הגוף שלכם יצטרך לעבוד קשה יותר כדי לקבל אותו למשך היום. עובדה זאת וחוסר תוספת של דלק יגרמו לכם להרגיש עייפות. כמו כן ראוי לציין כי כאשר מקטינים את צריכת הפחמימות , עלולים להפחית את רמות הסוכר בדם אשר יכולים לתרום לרמות אנרגיה נמוכות יותר.

shutterstock_136830527

4. סחרחורת

הפחמימות יכולות להוביל לאובדן משקל, אבל לא רק, כיוון שהמדרל מורכב גם מכמות במים בגופנו אזי בירידה במשקל מאבדים גם מים ואיבוד המים יגרום לאיבוד אשלגן ומגנזיום ואלו יתרמו להרגשת לסחרחורת.

5. בחילה

תחושה שנגרמת ממחסור בפחמימות.

6. עצירות

פחמימות, כמו דגנים מלאים , פירות וירקות הם מקור מצוין של סיבים. אם לגוף לא יהיה אותם סבירות גבוהה שנסבול מעצירות.

7. עבודה מאומצת של הכליות

אם יהיו יותר קיטונים בזרם הדם שלנו, כל הגוף יהיה יותר חומצי. זה יכול להגביר את הסיכון לפתח אבנים בכליות ואף עלול להוביל לאבדן עצם.

8. הגוף שלנו צריך את זה

הגוף שלנו לפעמים משתוקק למשהו מהיר, קל ועתיר בסוכר לכן גם אם תגידו לעצמכם שאתם לא יכולים כך אתם מגדילים את הסיכוי שתרצו בזה . לכן עדיף ללמוד לשלוט מאשר למנוע לגמרי.

9. הנאה – הורידו מתח מיותר מהחיים

האטה והנאה מהאוכל שלנו, ללא מתח, תוביל אותנו להקשבה כאשר הגוף מאותת לנו שובע וכך מונע מאיתנו אכילת יתר.

לסיכום…

כל תהליך המתרחש בגוף מתחיל למעשה בזכות פחמימות, בזכות הגלוקוז. הפחד מפחמימות הוא 'אישיו' גדול, אבל כל הספרים המקצועיים מדברים על השומנים הנשרפים בלהבת הפחמימות. הגוף חייב לשמור על רמת מינימום של סוכר, וכשהוא אינו מקבל מספיק סוכר מהמזון הוא מייצר גלוקוז מחלבון ומסתכן בנזק בלתי־הפיך למבנים שונים בתוכו. אי אכילת פחמימות יוצרת הרגשה גרועה של עצבנות, חוסר־ריכוז, עייפות ורעב, לא חבל?

 

fb_img_1472311930404המאמר נכתב על ידי עינת סולטן, מאמנת כושר ומומחית בנושאי תזונה ובריאות הגוף.