11 טיפים שיעזרו לכם לנצח את העייפות ולהישאר רעננים

999 צפיות

המאה ה-21 מתאפיינת בקצב חיים מהיר ואינטנסיבי. שעות העבודה מרובות, שעות השינה מועטות והרגלי התזונה לקויים. לכן, אין זה מפתיע כי רובינו חשים כבר באמצע היום תחושת עייפות הגורמת לנו לרצות להניח את הראש על השולחן במשרד ולנמנם.
קבלו 11 טיפים יעילים שיעזרו לכם להילחם בתופעה:

1. תשנו טוב– פשוט כך. שנת לילה בריאה היא שינה של 8 שעות מלאות. הקפידו על מספר שעות שינה זה גם בסופי שבוע ובכך שימרו על רמת החיוניות בגוף לאורך כל היום.

2. אכלו נכון– תזונה בריאה ונכונה הינה קריטית למצב הערנות. אל תדלגו על ארוחת הבוקר. בצהריים הימנעו מלאכול ארוחות גדולות וכבדות.
אכלו דגנים מלאים, מוצרי בשר רזים (דגים, עוף, הודו) , מזון דל סוכר ומלח ושלבו פירות וירקות בארוחות.
ותרו על מזון מהיר אינו מעניק לגוף את החומרים הדרושים לו וגורם לתחושת כובד ועייפות.

3. צרכו מזונות עשירים בויטמין B12ויטמיני B השונים משפיעים ומשתתפים על תהליכים יצירת אנרגיה בגוף. ויטמין B12 אחראי בין היתר על יצירת כדוריות דם אדומות המעבירות חמצן לתאים. ככזה, הוא מרכיב הכרחי לשמירה על רמת אנרגיה גבוהה לאורך זמן. לעתים רבות, הסיבה לכך שאתם חשים עייפות ותשישות היא מחסור בוויטמין זה. הגוף אינו מייצר ויטמין B12 בעצמו, לכן עלינו לצרוך אותו ממזונות כגון בשר, דגים, ביצים, טופו, סובין, דג סלמון ותוספי תזונה.
גלולות או תכשירים הורמונליים אחרים מחלישים את ספיגת הויטמינים מקבוצה ה-B. לנשים שנוטלות גלולות לאורך זמן, כדאי לשקול נטילת קומפלקס B. 

4. צרכו ברזל– אם בברזל עסקינן, הרי שיש לו תפקיד חיוני בתחושת הערנות. תפקידו העיקרי של הברזל הוא נשיאת חמצן מהריאות באמצעות המוגלובין, ונשאתו לרקמות השרירים. חוסר בברזל בטווח הארוך יגרום לאנמיה. סימני האנמיה הם כאבי ראש, עייפות, חולשה, חיוורון, חום גוף נמוך, במקרים חמורים אוושות לבביות, דופק מהיר ונשימה מוגברת. האוכלוסייה הנמצאת בסיכון גבוה להתפתחות מחסור בברזל היא: נשים בגיל הפוריות, נשים הרות, תינוקות, מתבגרים, קשישים וצמחוניים. שפרו את ספיגת הברזל באמצעות צריכה של ויטמין C: קיימים סוגים שונים של תוספים של ויטמיני C, אם אתם סובלים מחומציות בקיבה כדאי לבחור בויטמין C שאינו חומצי.

5. היחשפו לשמש– חשיפה של כ- 10 דקות ביום לשמש יכולה לשפר באופן משמעותי את האיזון בגופינו. קרני השמש מספקות ויטמין D אשר חיוני לנו ולחידוש מאגרי האנרגיה בגופנו, אם בכל זאת חסר לכם ויטמין D קל להשלים חוסרים.

6. צרכו מגנזיום – רובינו מכירים את התוסף כמסייע במקרים של כיווצי שרירים, אך למעשה מדובר בחומר המעורב בתהליכים ביוכימיים שונים בגוף, המזרזים תהליכי הפקת אנרגיה. מחסור במגנזיום יכול להשפיע על רמת האנרגיה והחיוניות. לכן מומלץ לבדוק אם אינו חסר בגוף וליטול תוסף במקרה הצורך.

7. צרכו קואנזים 10Q – קואנזים משתתף בתהליכי ייצור אנרגיה ברמה תוך תאית (מיטוכונדריאלית). שימוש בתוסף תזונה זה, כאשר מתגלה חוסר, משפר סירקולציה (זרימה) לכל הגוף, מסייע בטיפול בעייפות כרונית, עוזר לשמירה על הלב ועוד…

8. עשו פעילות גופנית– ספורט ידוע כמעלה את רמת האנרגיה בגוף, כאשר הוא חלק משגרת היום יום. אין צורך                      להשתתף במרתונים, מספיקה פעילות ספורטיבית מתונה של 30 דקות ביום בכדי לשפר משמעותית את חיוניות הגוף.
9. ותרו על העישון– עישון משפיע על אספקת חמצן תקינה לגוף, מפחית סיבולת לב ריאה וגורם לתשישות. אם כך, זה הזמן לוותר על הסיגריות ולהתחיל לחיות בריא.

10. הפחיתו בקפאין– בניגוד למה שחושבים, כמות גדולה של קפה דווקא פוגעת בתחושת הערנות. מחקרים שנעשו                  בארה"ב הראו כי נשים ששתו פחות מ-3 כוסות קפה ביום הרגישו ממוקדות וחדות יותר מנשים ששתו 4 כוסות קפה ויותר.אמנם קפה גורם לתחושת ערנות בטווח המידי שלאחר שתייתו, אך בטווח הארוך הוא מעכב את צריכת הברזל של הגוף והשילוב עם תזונה לקויה יכול לגרום לאנמיה.

11. הורידו את מפלס הלחץ– אורח החיים הקצבי והעמוס נותן אותותיו על גופינו. הקשיבו לגופכם. האם המחיר אותו                 אתם משלמים עבור לו"ז צפוף, ריבוי משימות ותנאי לחץ הנו גבוה מדי? נסו למצוא איזון בין התחייבויות היומיום והשגרה העמוסה לבין זמן רגוע אותו תקדישו לעצמכם. לעתים מספיקה שעה אחת של האזנה למוסיקה החביבה עליכם או אמבטיה מפנקת בכדי להוריד את מפלס הלחץ.

המאמר נכתב ע"י צוות V-Care בשיתוף עתליה דלל יועצת מקצועית ומומחית באתר V-CARE מומחית בייעוץ תזונה ואימון לאורח חיים בריא.

כול הויטמינים עד 70% הנחה! הזמינו עוד היום ותיהנו ממגוון אפשרויות משלוח לנוחיותכם >>>