החלטתם להוסיף מרפסות לבניין? מצוין! הנה חמישה דברים שאתם חייבים לבדוק

659 צפיות

תומר סבן

כולם יודעים כי הדרך המושלמת ביותר להתעורר בכל בוקר היא עם כוס קפה באוויר הצח במרפסת השמש.  אבל מה עושים אם הדירה שלכם אינה כוללת מרפסת? פשוט מאוד- מוסיפים לה אחת. בישראל החלום הפופולרי ביותר שזוכה להגשמה נרחבת בשנים האחרונות, הוא הוספת מרפסת מרווחת ונעימה בבית, לשדרוג איכות החיים והזנקת שווי הנכס.

העובדה כי לא מדובר בפרויקט הריסה ובניה מחדש של הבית, אלא הוספה וחיבור של שילדה נפרדת, בהחלט מקפיצה את האטרקטיביות והנוחות בפרויקטים מסוג זה, אך לצד היתרונות הרבים, ישנם 5 דברים שעליכם לבדוק על החברה אותה תשכרו לצורך הפרויקט בכדי להבטיח תהליך זריז, אמין ובטיחותי:

1. קבלן מוסמך– כל בנייה שהיא, בפרט כשזו הוספת מרפסת, מחייבת בחירת חברה קבלנית בכובד ראש. בשנים האחרונות פורסמו לא מעט מחדלי בנייה שסיכנו את בטיחות הדיירים והתחום הינו יחסית פרוץ.

 

2. פרויקטים קודמים של החברה– בכדי להיות בטוחים שאינכם קונים חתול בשק, עליכם ללכת ולראות במו עינכם פרויקטים קודמים אותם ביצעה החברה שאת שירותיה תשכרו.

לכן, בקשו כתובות וכתתו רגליכם לבניינים להם נוספו מרפסות ע"י החברה בכדי להיות בטוחים במה שאתם עתידים לקבל וכיצד הוא עומד להיות בנוי ולהיראות. שימו לב, לעתים גם בניינים שעברו פרויקט תמ"א התחדשו במרפסות ולמעשה, מדובר על אותו תהליך בנייה, כך שגם בניינים כאלה הם אופציה טובה עבורכם להתרשמות  (השוני הוא בכך שבניין מסוג זה עבר גם שיפוץ וחיזוק מבנה, אך תהליך הוספת שילדת המרפסות זהה לזה שמתבצע גם כאשר הבניין אינו עובר תמ"א).

3. ממליצים– הגעתם להתרשם מבניין שנוספו לו מרפסות – לא תדפקו בדלת?

כאמור, לראות את המרפסות עומדות ושלמות חשוב והכרחי, אך לא פחות חשוב מכך לדבר עם הדיירים שגרים בבניין בו נבנו המרפסות על החברה עליה אתם מבררים. יש לחקור ולבדוק את שביעות רצון הדיירים ולשמוע ממקור ראשון כיצד התנהל התהליך מכל הבחינות:

עד כמה החברה היתה קשובה לדרישות וצרכי הדיירים? האם היו חריגות זמן בבנייה? האם התוצאה הסופית הינה לשביעות רצון הדיירים? עד כמה היא תואמת את התכנית המקורית? וכו'. הוספת מרפסות לבניין קיים אינו דבר של מה בכך וכולל תהליך של הכנת חישובים סטטיסטיים, תכנון קונסטרוקציה, חפירות יסודות וניקוז, עבודות חשמל, איטום, ריצוף ועוד.

לכן, השתדלו "לשאוב" כל פיסת מידע רלוונטית העולה בראשכם לגבי החברה בכדי שתוכלו לגבש דעה נכונה ואמינה על אופן התנהלותה ורמת הכדאיות שבשכירת שירותיה.

4חוסן כלכלי של החברה – נתון נוסף אותו אתם חייבים לבדוק לפני בחירת חברה שתבנה לכם מרפסת,  הוא האם לחברה אותה אתם מתכוננים לשכור יש "גב" כלכלי איתן. לחברות הבנייה החזקות יופיע בחוזה סעיף בו הן מתחייבות שהתשלום על הבניה ינתן בשלבים בצורה של מתן התשלום עבור כל שלב רק לאחר שהשלב הסתיים. כספכם, המופקד בנאמנות אצל עורך דין, ישולם רק בסוף התהליך של כל שלב, דבר המבטיח לכם כי החברה לא תוכל "לברוח" עם הכסף או להתמהמה עם הבניה. הדבר גם מעיד  כי לחברת הבניה יש מימון הבנקאי אותו היא רשאית לקבל בכדי "לממן בעצמה" את שלבי הבניה טרם מועברים אליה כספי הדיירים. מימון בנקאי הוא "תעודת כשרות" חשובה לחברה,  בעולם הבניה.5. התחייבות זמן– תהליך הוספת מרפסת לבניין הינו מורכב וחייב להיעשות באופן המקצועי ביותר. אך ביחס לפרויקט שיפוץ של הבניין עצמו (כגון תמ"א), הבנייה נחשבת לפשוטה כיוון שהמרפסת המתווספות לבית, הן יחידה בפני עצמה ה"מתלבשת" על הבניין, משדרגת אותו ומקפיצה את שווי הנכס. על כן, פרויקט שכזה הינו זריז משמעותית מכל פרויקט נדל"ני אחר. ההיתר על העבודה מתקבל עד כחצי שנה לאחר הבקשה (לפי חוק) והעבודה עצמה אמורה לקחת בין 6 עד 10 חודשים בלבד.

חברות שמבטיחות לכם מרפסת במונחי זמן בלתי סבירים כמו 5 חודשים או לחילופין, מנסות להתחמק מהתחייבות לדד ליין ברור הנע בין הזמנים המצוינים, צריכות להדליק אצלכם נורה אדומה ומהבהבת.

חשוב לדעת:

 • אין אפשרות להוסיף מרפסת לבית יחיד, אלא רק לבניין עם מספר דיירים.

•  על פי חוק, חייבים הסכמה וחתימות של לפחות 75% מכלל הדיירים בבניין.

הכותב הינו מנכ"ל SABAN יזמות, המתמחה בהתחדשות עירונית באזור גוש דן

    בעל נכס באזור גוש דן ומעוניין להשביחו?

    מלא את הפרטים ומומחה ייצור עמך קשר

    לקבלת מידע שיווקי בנוגע לכתבה זאת ובהתאם לתקנון האתר ולתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות, השאר פרטיך